Behandeltraject voor specifieke lichamelijke klachten

Voor een verdiepende opleiding tot lichaamsgericht therapeut die ik momenteel volg, ga ik mij doormiddel van het geven van twee behandeltrajecten verder verdiepen in het behandelen van specifieke klachten van de onderste extremiteit. Met de onderste extremiteit wordt alles onder de navel bedoeld. Dit kunnen dus klachten zijn in de enkel, knie of heup. Voorbeelden van klachten zijn opgerekte enkelbanden, botbreuk in de enkels, scheur in meniscus, kruisbandletsel of artrose van het heupgewricht. Ook andere lichamelijke klachten (in de bovenste extremiteit, alles boven de navel) zijn welkom.

 

Naast fysieke oorzaken van klachten, zijn er vaak ook niet-fysieke oorzaken te vinden. Niet-fysieke oorzaken voor klachten van de onderste extremiteit liggen vaak in de richting van hoe je in het leven staat en hoe je je voortbeweegt; hoe stevig sta je op je benen, welke richting ga je op, welke stappen zet je, hoe daadkrachtig ben je etc. Hoe je in het leven staat en hoe je je voortbeweegt hebben vaak directe invloed op je lichaamshouding; hoe je letterlijk op je benen staat. Bewustwording hiervan kan de klachten verminderen of in de toekomst voorkomen. Deze niet-fysieke oorzaken worden ook meegenomen in het traject. Dit om de behandeling (met Thaise yogamassage) nog beter af te stemmen op de daadwerkelijke oorzaak van de klacht.

 

Het behandeltraject bestaat uit acht behandelingen van ongeveer 90 minuten. Voor de eerste eerste vier behandelingen ligt de frequentie wat hoger op zo'n twee keer per week. Voor de rest van de behandelingen minimaal een keer per week voldoende. De duur van het traject zal dus in totaal vier tot zes weken zijn. Aangezien het onderdeel is van een opleiding, is het enige wat ik van jou vraag commitment voor deze behandelfrequentie. Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Dus kortom, mocht dit behandeltraject interessant zijn voor jou (of voor iemand die je kent), dan hoor ik het graag. Zou fijn zijn als je me een berichtje (WhatsApp of e-mail) kan sturen met daarin een korte omschrijving van je klachten. Alvast bedankt!

 

+31621165560

info@yogamassage-haarlem.nl