Lichaamsgerichte therapie

Een sessie duurt 60, 90 of 150 minuten. Over het algemeen werk ik met langere trajecten met om de 3-6 weken een sessie, een losse sessie is ook mogelijk. Tijdens de sessie lig je het grootste gedeelte in comfortabele kleding op de mat. De rest bestaat uit een check-in en korte nabespreking. De check-in is een kort gesprekje waarin ik vraag hoe je erbij zit en wat er speelt. Bij de eerste sessie kan de check-in wat langer duren, wegens medische check. Voorafgaand aan deze eerste sessie krijg je een online vragenformulier toegestuurd. Dit om zoveel mogelijk tijd over te houden voor op de mat.

 

Op de mat start ik standaard bij je voeten en werk ik via je benen omhoog naar de rest van je lichaam. Dit gebeurt vanuit verschillende houdingen; je ligt op je rug, buik of op je zij. Tijdens de sessie werk ik met verschillende soorten aanrakingen (vooral vanuit de Thaise yogamassage); bijvoorbeeld het geven van druk of dynamische bewegingen (zachtjes schudden). De sessie eindigt weer bij je voeten en met een momentje van rust om alles te laten bezinken.

 

In principe voel je je na een sessie juist vaak energiek en ontspannen omdat je energie weer is gaan stromen. Het kan echter ook zijn dat je moe bent geworden of spierpijn krijgt. Dit kan komen doordat er veel is aangeraakt, losgekomen tijdens een sessie. Daarom is het goed om na een sessie extra water te drinken om de vrijgekomen afvalstoffen weer af te voeren. Daarbij is het wellicht fijn om niet direct iets gepland te hebben na afloop van de sessie.

 

Tips op een rijtje:

  • Trek comfortabele en warme kleding aan.
  • Probeer minimaal 1 uur voor de sessie niks meer te eten.
  • Drink na afloop extra water en neem tijd voor de uitwerking van de sessie.

 

Tarief per sessie (inclusief BTW):

60 minuten (1 uur):           €85,-

90 minuten (1,5 uur):       €105,-

150 minuten (2,5 uur):    €145,-