Thaise yogamassage

Thaise yogamassage is een van de oudste geneeswijzen ter wereld en haar oorsprong ligt in India. In vloeiende en doorgaande bewegingen wordt je lichaam gestrekt (yoga), druk gegeven op je energiebanen (acupressuur) en je spieren gemasseerd (sportmassage). Dit in combinatie met bewuste ademhaling en liefdevolle aanwezigheid bij elke aanraking, zorgt vanzelf voor een diepe ontspanning. Tegelijkertijd ontstaat er meer ruimte in lichaam en geest en worden energieblokkades opgeheven.

 

Thaise yogamassage is een vorm van holistisch lichaamswerk waarbij niet alleen het fysieke lichaam, maar ook het energetische, bewuste (gedachtes en emoties), onderbewuste en kosmische lichaam, worden aangeraakt. Het concept van deze vijf lichamen van de mens komt voort uit de yogafilosofie (de vijf kosha's).

Het idee van Thaise yogamassage is het balanceren van energie op al deze verschillende niveaus, in deze verschillende 'lichamen'. Via het fysieke lichaam is het mogelijk om ook de andere lichamen in balans te brengen. In eerste instantie wordt er veel op het energetische lichaam gewerkt, maar dit kan bijvoorbeeld ook resulteren in het vrijkomen van emoties via het bewuste lichaam en/of het helder weten wat je te doen staat via het onderbewuste lichaam.

 

Het effect van een Thaise yogamassage is optimaal wanneer het hele lichaam meegenomen wordt en wanneer de sessie zo'n 150 minuten (2-2,5 uur) duurt.